Mijn naam is Coosje de Wit.

Ik geef piano en dwarsfluit privť-les aan leerlingen van 5 tot 105 jaar aan de Marnixkade in het centrum van Amsterdam. Het plezier in het muziekmaken staat voorop in mijn lesmethoden, zonder daarbij natuurlijk de technische basis en afwerking uit het oog te verliezen. Eťn maal per jaar organiseer ik een leerlingenavond waarbij iedereen die dat wil een voordracht kan houden. Enorm populair is het samenspelen na afloop van het officiŽle programma, ofwel klassiek "jammen".

Sinds de coronatijd geef ik live online les middels Zoom of een ander programma naar jouw keuze. Mocht je interesse hebben in een vrijblijvende gratis proef- en kennismakingsles, kun je contact opnemen via de @mail knop in de linkerbalk.

Ik ben zeer actief betrokken bij de vakvereniging van professionele pianodocenten en pianisten EPTA. Van 1989 tot 2014 fungeerde ik als penningmeester en organiseerde ik jaarlijks een studieweekend in Nunspeet. Ik heb samen met een aantal anderen het Landelijk Gradensysteem Piano opgezet. Regelmatig fungeer ik als jurylid bij de graadexamens die meerdere malen per jaar plaatsvinden in het hele land. Vanwege mijn inzet voor de EPTA ben ik benoemd tot erelid van die vereniging en ontving ik in 2013 een Koninklijke Onderscheiding.

Met enige regelmaat begeleid en coach ik zangers en ensembles.

Ruim tien jaar leidde ik als dirigente het Acanthus Kamerkoor in Amsterdam.